QUI SOM

Des del 2012, treballem amb l’origen del problema de la immigració i així poder canviar la història. Dotzenes de voluntaris i socis fan, de NASCO Feeding Minds, una gran família.

QUÈ ÉS NASCO?

NASCO Feeding Minds és una ONG sense ànim de lucre. La nostra missió és fomentar l’accés a la formació i la informació de les persones a Ghana, Àfrica. En conclusió, pretenem alimentar les ments mitjançant el foment de l’educació digital i, d’aquesta manera, canviar el paradigma de l’ajuda humanitària.

MISSIÓ

NASCO es dedica a la creació d’aules informàtiques a les zones rurals de Ghana, Àfrica, per fomentar l’accés a la informació i la formació mitjançant l’educació digital. D’aquesta manera, combatem els problemes de la immigració al país d’origen, creant oportunitats de desenvolupament, perquè cap persona hagi de travessar l’infern de la immigració.

COM VA NÉIXER?

NASCO Feeding Minds va néixer a partir d’una història personal, la de l’Ousman Umar.

Després de quatre anys d’immigració, va arribar amb vida a Espanya des d’Àfrica.

L’Ousman va travessar dificultats i va experimentar la cruesa de la immigració. El seu millor amic no va sobreviure a l’experiència. Quan va arribar a Europa, es va adonar que el “paradís” que havia somiat no existia.

Les possibilitats de sobreviure l’experiència de la immigració són del 3%.

La solució al problema de la immigració no es resol traient cadàvers del mar, ni pagant la policia del Marroc perquè deporti als immigrants. La solució està en l’origen del problema, lligat a la falta d’oportunitats i el no accés a la informació que es viu a les comunitats rurals d’Àfrica.

La solució no és enviar aliments, amb això només se soluciona el problema durant un dia. La solució és alimentar les ments mitjançant l’educació digital.

La primera aula

Tot va començar l’any 2010, quan l’Ousman va convèncer el seu germà perquè no ajuntés diners per emigrar, com va fer ell, sinó que havia de quedar-se i “alimentar la seva ment”. En comptes de seguir els passos de l’Ousman fins a Europa, el que a Ghana es coneixia com el “paradís somiat”, havia d’estudiar i prosperar en el seu propi país, ja que el paradís no és com s’imaginaven.

El seu germà va entendre el missatge. L’Ousman es va adonar que hi havia milers de joves a Ghana que pensaven que la solució estava a Europa i que havia d’extrapolar aquest missatge.

Quan l’Ousman va presentar la proposta de crear aules informàtiques a les escoles de Ghana, el Ministre d’Educació d’aquell moment va respondre que no tenia pressupost per posar en marxa la prova pilot. Això li va fer entendre que cadascú de nosaltres som els secretaris generals del nostre món. I que, per aquesta raó, era la seva responsabilitat canviar aquesta petita part del món tan important per a ell.

Amb l’ajuda d’una amiga i un amic, més els diners que tenia al banc, l’Ousman va comprar els primers 45 ordinadors i va contractar els dos primers professors. El 12 de setembre de 2012, NASCO va obrir la primera aula informàtica a Ghana. Vuit anys després, més de 20 mil alumnes han passat per les seves aules i segueixen creixent.